Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog





 


Martijn van Iterson (foto: Cees van de Ven logo Jazz at the Crow

Martijn van Iterson Quartet in Eindhoven

In het kader van Jazz at the Crow treedt vrijdag 8 oktober het Martijn van Iterson Quartet op in café Kraaij & Balder aan de Strijpsestraat 79 te Eindhoven.

Martijn van Iterson studeerde gitaar bij Wim Overgaauw aan het Hilversums Conservatorium, waar hij eind oktober 1993 cum laude eindexamen deed. Sinds 1995 is hij docent aan ditzelfde conservatorium, dat vanaf 1998 vanwege een fusie de naam Conservatorium van Amsterdam draagt.

Martijn was lid van verschillende groepen, zoals de gitaarformatie Picks Might Fly waarmee hij onder meer optrad tijdens het North Sea Jazz Festival en in het radioprogramma 'Tros Sesjun'. Afgelopen North Sea kreeg hij uit handen van zijn Amerikaanse collega Pat Metheny de prestigieuze Bird Award uitgereikt.

Naast een gitaarspecialist is Martijn van Iterson een talentvol componist. Van zijn kwartet - dat naast hemzelf bestaat uit Karel Bouhlee (piano), Frans van der Geest (bas) en Hans van Oosterhout, invaller voor Martijn Vink (drums) - kwam dit jaar de zeer goed beoordeelde cd
'The Whole Bunch' uit.

Het concert in Kraaij & Balder begint om 21.30 uur. De toegang is gratis.

Tekst: Ton Suasso

(Anoniem, 5.10.04) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...








Menupagina's:




Cd van het moment:
Sylvie Courvoisier - 'Chimaera'

Klik op de hoes om een track te beluisteren en voor meer informatie





Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.