Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog





 


Witte-Otay Quartet (foto: Cees van de Ven)

Cd-presentatie 'Who's Move?' van het Witte-Otay Quartet

Zondagmiddag 10 oktober presenteerde dit kwartet in het Tilburgse Paradox zijn cd,
met voornamelijk composities van Onno Witte (drums) en Ferhan Otay (gitaar). De groep bestaat verder uit Anton Goudsmit (gitaar) en Guus Bakker (contrabas).

Het was te voorzien, met Goudsmit in je midden wordt het muzikaal 'keten'. Als geen ander is hij in staat de zaak op scherp te stellen. Zo was hij ook hier, ongewild, het epicentrum van de formatie. Zijn muzikaal territorium en vocabulaire is groot en kan voor collega's met zelfoverschatting, die met hem de 'stijd' aanbinden, dramatisch uit-pakken! Dat overkwam Otay niet. Hij liet Goudsmit waarderend begaan, deed zijn eigen ding en bleef zo geloofwaardig overeind. Witte toonde zich een onderhoudende, spits-vondige drummer. Guus Bakker was vooral de bescheiden, dienende bassist aan de basis. Op de cd is hij overigens wat verstopt in het geluidsbeeld; er is weinig body in het laag.

Met zijn muzikantvriendelijke infrastructuur, dankzij een goed bestuur en gemotiveerde vrijwilligers, bewees Paradox andermaal een uitstekende locatie te zijn voor een cd-presentatie als deze.

Klik
hier voor een fotoverslag van dit concert.

(Anoniem, 18.10.04) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...








Menupagina's:




Cd van het moment:
Sylvie Courvoisier - 'Chimaera'

Klik op de hoes om een track te beluisteren en voor meer informatie





Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.