Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog





 


Heleen van den Hombergh (foto: Cees van de Ven)

Rush in the woods met het Heleen van den Hombergh Quartet!

In het seizoen 2004-2005 presenteert Jazz Impuls een serie van maar liefst 120
dubbelconcerten op verschillende podia in Nederland, met onder meer het Benjamin Herman Quartet, Zapp String Quartet, het Harmen Fraanje Trio, New Cool Collective en het Jarmo Hoogendijk-Michael Varekamp Quintet.

Een van de deelnemende bands is tevens het Heleen van den Hombergh Quartet. De muzikale wortels van zangeres Van den Hombergh liggen in de jazz en popmuziek, maar in haar muziek weerklinkt ook een grote fascinatie voor Midden-Amerika en Azië. Vanuit haar studie aan de Landbouwuniversiteit Wageningen is Heleen namelijk zeer betrokken geraakt bij het wel en wee van het tropisch regenwoud is. Met haar donkere, warme stemgeluid brengt Van den Hombergh in het programma 'Rush in the Woods' het regen-woud voor ons tot leven op de jazzpodia en in de theaters met door haarzelf geschreven muziek en tekst.

Heleen weet zich bij dit project omringd door fantastische muzikanten: Bert van den Brink (piano), Tony Overwater (bas) en Joshua Samson (percussie). Hiermee zal ze tot in mei 2005 een tiental concerten geven. Café Kraaij & Balder in Eindhoven heeft donderdag-avond 30 september de première van 'Rush in the Woods'. De presentatie van de gelijk-namige cd vindt zaterdag 2 oktober plaats in het Bimhuis. Raadpleeg voor meer informatie de website van Heleen van den Hombergh.

(Anoniem, 21.9.04) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...








Menupagina's:




Cd van het moment:
Sylvie Courvoisier - 'Chimaera'

Klik op de hoes om een track te beluisteren en voor meer informatie





Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.