Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog





 


Repertoire                       Greetje Kauffeld

JazzVirus in Heeze en Greetje Kauffeld & Band in Eindhoven

"Op zoek naar een spannend jazzakkoord", zo kopte het Eindhovens Dagblad bij monde van Udo Holtappels naar aanleiding van het recente Eindhovense Jazz in Lighttown. Met enige moeite vond hij er enkele. Ik vond ze in Heeze, ook wel 'de Parel van Brabant' genoemd, bij een concert dat alleszins de moeite waard was. Jazzvrienden uit de regio, verenigd in de formatie JazzVirus, speelden de ochtenddauw weg in de rustgevende, fraaie ambiance van de tuin van Kasteel Heeze in het kader van de Brabantse dag aldaar. De organisatie heeft er goed aan gedaan dit octet uit te nodigen. Het fraaie weer en het publiek hadden er zin in... en de muzikanten niet minder!

De accommodatie mocht er zijn en de geluidsregistratie van Richard Leenen (Sound Technics, Budel) was subliem. JazzVirus speelt in de traditie van het fameuze Tentet van Benny Golson en Art Farmer. Het toegankelijke repertoire was afwisselend (klik op foto boven). Interessante arrangementen, compacte en verzorgde collectieven en improvisaties die zeer de moeite waard zijn. Deze formatie groeit muzikaal gestaag verder. Zeker zo’n 1500 passanten en stoelbezetters waren getuigen van een concert dat hier geheel tot zijn recht kwam. Regionale, gelouterde jazzmuzikanten van niveau, die door hun professionele aanpak, instelling en inzet muzikaal overtuigen. Omwille van de objectiviteit heb ik enkele superlatieven met betrekking tot individuele jazzpareltjes maar geschrapt. Kijk hier naar foto's van dit concert.

's Middags was ik nog op tijd in de Wintertuin van het Dorint Hotel in Eindhoven om daar het concert van Greetje Kauffeld & Band bij te wonen. Greetje werd terzijde gestaan door de eminente saxofonist/componist Ad Colen, pianist Tilmar Junius, bassist Jan Voogd en drummer Wim Kegel. Het blijft onverminderd een genoegen deze sympathieke vakvrouw te beluisteren. Ze bevond zich met deze musici in goed gezelschap. Ook al waren er enkele schoonheidsfoutjes. Een tricky arrangement van 'One Note Samba', met modulaties en tempowisselingen, stokte bij de pianist en werd door Greetje charmant maar gedecideerd gecancelled. Dit liet onverlet dat de vele toehoorders van een prima optreden hebben genoten. Klik hier voor een fotoverslag.

Foto's: Cees van de Ven

(Anoniem, 1.9.04) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...








Menupagina's:




Cd van het moment:
Sylvie Courvoisier - 'Chimaera'

Klik op de hoes om een track te beluisteren en voor meer informatie





Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.