Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog





 


North Sea Jazz Festival Cape Town gaat op eigen benen verder

Na vijf succesvolle edities is besloten dat de Zuid-Afrikaanse versie van het North Sea Jazz Festival voortaan onder een andere, nog onbekende, naam door de Zuid-Afrikaanse organisatie esp-Afrika wordt voortgezet. In goed overleg tussen concertorganisator Mojo en esp-Afrika is besloten dat het samenwerkingscontract niet wordt verlengd. De Neder-landse festivalorganisatie kan als gevolg hiervan zich volledig gaan concentreren op de laatste editie van North Sea Jazz in Den Haag in 2005 en de daaropvolgende verhuizing naar Rotterdam in 2006.

Festivaldirecteur Theo van den Hoek: "Het is een spannend avontuur geweest het North Sea Jazz Festival in een ander land te organiseren. De vele ervaringen die we daarbij hebben opgedaan kunnen we goed gebruiken als we in de toekomst ook elders in de wereld vergelijkbare evenementen gaan opzetten." North Sea Jazz Festival Cape Town heeft zich in vijf jaar tijd ontwikkeld tot een succesvol internationaal evenement. Het bezoekersaantal steeg van 14.000 tijdens de eerste editie in 2000 tot 30.000 in 2004.

Tal van grote internationale jazzartiesten hebben afgelopen jaren hun opwachting gemaakt op het Zuid-Afrikaanse festival, onder wie Herbie Hancock, John Scofield, Abbey Lincoln, Roy Hargrove en Angie Stone. Ook een groot aantal Nederlandse artiesten heeft in Kaapstad opgetreden, zoals Michiel Borstlap, Piet Noordijk, New Cool Collective en Eric Vloeimans. Natuurlijk maakte het festival ook veel ruimte vrij voor Afrikaanse artiesten als Youssou N'Dour, Femi Kuti, Miriam Makeba, Hugh Masakela, Abdullah Ibrahim en vele anderen.

Bron:
website North Sea Jazz

(Anoniem, 2.8.04) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...








Menupagina's:




Cd van het moment:
Sylvie Courvoisier - 'Chimaera'

Klik op de hoes om een track te beluisteren en voor meer informatie





Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.