Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog





 


ZomerJazzFietsTour 2004

Op de laatste zaterdag van augustus (dus de 28ste) gaat de 18e editie van de unieke, ludieke en vermaarde Groningse ZomerJazzFietsTour van start. Ten noordwesten van de stad Groningen kan een keuze gemaakt worden uit een 24-tal concerten in middeleeuwse kerkjes, borgen en boerenschuren. Volgens beproefd concept kan de nieuwe jazz per fiets worden verkend.

Ook voor deze editie heeft programmeur Marcel Roelofs de crème de la crème van de hedendaagse nationale en internationale jazzscene naar het hoge noorden weten te halen. Door het programma zijn enkele thematische rode draden gesponnen. Twee saxofoonensembles, het ROVA Saxophone Quartet uit San Francisco en het saxofoonsextet De Zes Winden met onder meer de Amerikaanse saxofonist Andrew White, hebben als hommage aan de onlangs overleden Paul Termos zijn compositie '52 Beats And More' bewerkt.

Speciale aandacht krijgen saxofonist Ab Baars en trombonist Wolter Wierbos. Ab Baars is te beluisteren met zijn eigen groep Kinda Dukish met trombonist Joost Buis en met het nieuwe Michiel Scheen 4tet. Wolter Wierbos is zelfs drie keer te horen: eerst een set met gitarist Franky Douglas, daarna een set met twee talentvolle Duitse musici, saxofonist Matthias Schubert en tubaspeler Carl Ludwig Hubsch. Dit alles onder de noemer 'Wollo's World'. Later op de dag is de trombonist nog te beluisteren in Bik Bent Braam, de spannendste muziekmachine van dit moment.

Saxofonist, componist en organiser Allan Laurillard is uitgenodigd om op drie niveau's te komen werken: met de jeugd van de Stedelijke Muziekschool, met de amateurs van Fanfare De Eendracht en met het professionele ZuiderZee Orkest.

De ZomerJazzFietsTour presenteert deze keer deel 6 in de serie 'De avonturen van Toby en Cor met een drummer'. De formidabele saxofonist Tobias Delius en pianist Cor Fuhler onderzoeken op internationaal niveau de (on)mogelijkheden van drummers. Paul Lovens, Louis Moholo en Tony Buck zijn al geweest. Dit jaar is de Amerikaanse drummer Hamid Drake aan de beurt. Hij werkte onder meer met Fred Anderson, Pharoah Sanders, Ken Vandermark en David Murray.

Het boegbeeld van de moderne jazzscene van Chicago (Ken Vandermark) komt met zijn kwintet voor een eenmalig concert in Nederland naar het kerkje in Niehove. Het is een van de krachtigste post-bop/avant-garde groepen uit Amerika van dit moment.

Voor het volledige programma en relevante informatie klikt u
hier.

(Jacques Los, 6.7.04) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...








Menupagina's:




Cd van het moment:
Sylvie Courvoisier - 'Chimaera'

Klik op de hoes om een track te beluisteren en voor meer informatie





Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.