Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog





 




Nieuwe Multi Music Magazine zoekt de breedte

Je moet het maar durven: in barre economische tijden een nieuw tijdschrift beginnen. En dan ook nog met een gedurfde formule. Het begin deze maand gepresenteerde Multi Music Magazine behandelt immers items uit de lichte muziek, jazz, klassiek en musical. Draai om je oren-lezers vinden er onder andere namen als Lee Konitz, Leo Janssen, Glenn Corneille en alles over North Sea Jazz.

De artikelen in het eerste nummer lezen prettig en zijn serieus en boeiend voor de in muziek geïnteresseerde lezer. Wel blijven de teksten wat aan de oppervlakte, wellicht ook door het kleine formaat, net wat ruimer dan A5. Dat is jammer voor een papieren uitgave die met meer diepgang en achtergrond een prettig tegenwicht zou kunnen bieden voor het vluchtige internetnieuws.

Teleurstellend is de vormgeving van het blad: de vele wisselingen in tekststijlen, de soms ronduit slechte kwaliteit van de foto's (lage resolutie images die geplukt lijken van het internet!) en het lelijke lettertype voor de koppen. Ook op een miniposter van Marco Borsato, twee keer dezelfde foto van Borsato op één spread of een kruiswoordpuzzel zitten wij niet echt te wachten.

Multi Music Magazine heeft echter potentie uit te groeien tot een mooi muziekblad. De grootste beer op de weg is daarbij de breedte van de opzet: de aandacht voor commerciëlere acts wint het hierbij vaak van de wat gedurfdere muziek. Het blad heeft een
website waarop meer informatie te vinden is.

(Erno Mijland, 23.7.04) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...








Menupagina's:




Cd van het moment:
Sylvie Courvoisier - 'Chimaera'

Klik op de hoes om een track te beluisteren en voor meer informatie





Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.