Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog





 


Logo Valkhofaffaire 2004

De Valkhofaffaire biedt 7 dagen gratis topjazz

Tijdens de komende Zomerfeesten in Nijmegen, die traditiegetrouw de Vierdaagse omlijsten, biedt het Valkhofpark een uitgebreid scala aan pop, dance en jazz. En dat alles gratis toegankelijk!

Vlakbij de ingang van het park is 'Het Portaal' te vinden. Een subsidie van de provincie Gelderland maakt het mogelijk om hier een week lang topconcerten op het gebied van jazz, modern klassiek en improvisatie te bieden. Het spits wordt zaterdagavond 17 juli afgebeten door het eigenzinnige drietal Bennink, Moore & Glerum. Ter illustratie van de diversiteit en het avontuurlijke programma: later die avond is er Poolse electro-jazz met Robotobibok!

Een verdere greep uit het programma: op zondag 18 juli zijn er optredens van pianist Michiel Braam, die solo werk zal spelen van zijn sublieme album 'Michiel vs. Braam', en het intimistische trio van collega-pianist Harmen Fraanje, saxofonist Jasper Blom en bassist Hein van de Geyn. Op maandag 19 juli Willem van Dijks succesvolle formatie jonge musici uit Berlijn en Keulen: Art af Oryx. Dinsdag is er de ruimte voor de intense fusionklanken van Agog. Op donderdag 22 juli wordt India herontdekt met de space jazz van H2BE met onder meer Ben van den Dungen, Michael Varenkamp en Ed Verhoeff.

In 'Het Portaal' wordt de jazzcomponent van de Valkhofaffaire subliem uitgeluid door de onvoorspelbare pianistische ingevingen van Mischa Mengelberg, Martin Fondse's special project Supertap en als klapper op de vuurpijl het trio Vloeimans-Goudsmit-Gudmunsson. Deze heren zullen de luisteraars ongetwijfeld weer de nodige 'kippenvelmomenten' en climaxen bezorgen!

Klik
hier voor meer informatie over het programma.

(Anoniem, 9.7.04) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...








Menupagina's:




Cd van het moment:
Sylvie Courvoisier - 'Chimaera'

Klik op de hoes om een track te beluisteren en voor meer informatie





Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.