Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog





 


Stefan Kruger reikt prijs uit aan winnende As Guests Quartet

As Guests Quartet winnaar Dutch Jazz Competition

Afgelopen zaterdag vond in de Spiegeltent op het North Sea Jazz Festival de finale plaats van de Dutch Jazz Competition 2004. De jury, bestaande uit Bill McFarlin (directeur IAJE), Jan Hublau (directeur Culture Records), David Kweksilber (saxofonist, klarinettist, componist) en Stefan Kruger (drummer van o.a. Zuco 103), verkoos As Guests Quartet boven de andere 5 finalisten vanwege hun 'geweldige samenspel en interactie' en hun 'originele mix van Europese en Amerikaanse jazzmuziek'.

Het As Guests Quartet, een initiatief van vibrafonist Miroslav Herak en pianist Michal Vanoucek, is een formatie waarmee de Tsjech en Slowaak projecten met verschillende muzikanten uitvoeren. In deze bezetting, met de Belg Janos Bruneel op bas en Portugees Joao Lobo op drums, won As Guests Quartet eerder dit jaar al de Pim Jacobs Muziekprijs.

As Guests Quartet neemt een uitgebreid prijzenpakket mee naar huis, bestaande uit de bekostiging van meerdaagse opnamen in een gerenommeerde studio in Nederland, deelname aan de Young VIP tournee langs Nederlandse podia in het najaar van 2004, nationale en internationale promotie op 1500 radiostations via Radio Nederland Wereldomroep en een optreden tijdens het North Sea Jazz Festival 2005.

Bron & foto:
website Dutch Jazz Competition

(Anoniem, 15.7.04) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...








Menupagina's:




Cd van het moment:
Sylvie Courvoisier - 'Chimaera'

Klik op de hoes om een track te beluisteren en voor meer informatie





Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.