Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog





 


Paul Berner Quartet Crow logo

Paul Berner Quartet in Eindhoven

In het kader van Jazz at the Crow treedt vrijdag 14 mei het Paul Berner Quartet op in café Kraaij & Balder aan de Strijpsestraat 79 te Eindhoven. Het kwartet bestaat uit Paul Berner (bas), Frits Landesbergen (vibrafoon), Ed Verhoeff (gitaar) en Hans van Oosterhout (drums).

De Amerikaanse contrabassist
Paul Berner heeft tijdens zijn jaren in New York met diverse grote namen gewerkt: Dizzy Gillespie, Milt Jackson, Stan Getz en vele anderen. Tevens was hij enkele jaren lid van het Monty Alexander Trio en het Lionel Hampton Orchestra. Sinds zijn aankomst in Nederland heeft hij met veel bekende musici op het podium gestaan, zoals Cees Slinger, Toon Roos, Jesse van Ruller, Cor Bakker en Laura Fygi. Ook heeft hij zowel in Amerika als in Nederland een aantal cd's gemaakt, o.a. met Red Rodney, het Amsterdam Jazz Quintet, het Nederlands Blazers Ensemble en Greetje Kauffeld. In 2003 verscheen van hem de cd 'Open Country' bij Baileo/Challenge Records, een zeer fraaie proeve van zijn muzikale en compositorische talenten.

Vibrafonist Frits Landesbergen is bekend van zijn optredens met Madeline Bell, het Rosenberg Trio, Louis van Dijk en Cor Bakker. Hij heeft ook gewerkt met Georgie Fame, Milt Jackson, Toots Thielemans, Scott Hamilton, Joe Pass, Monty Alexander en vele anderen. Verder speelde hij mee op zo'n 90 cd's als sideman, onder meer bij Louis van Dijk, Laura Fygi, Thijs van Leer, het Metropole Orkest en het London Symphony Orchestra. Als leider van zijn eigen band heeft hij tot nu toe zes cd's gemaakt, onder meer 'Frits Meets Louis van Dijk, Two Of A Kind' (1995) en 'Dynavibes' met Jeff Hamilton (1996).

Gitarist Ed Verhoeff maakt sinds 1997 deel uit van de groep Baseline rond jazzbassist Hein van de Geyn en werkte in de periode 1998-2000 met de popzangeres Mathilde Santing. Momenteel is hij veel te beluisteren met zijn eigen formatie Edition (met Ben van den Dungen, Lucas van Merwijk en Boudewijn Lucas). Ed is te horen op cd's van Ramses Shaffy, Ilsa Huizinga, Hein van de Geyn's Baseline, Matilde Santing en Madeline Bell.

Hans van Oosterhout op drums is een van de meest gevraagde drummers. Hij heeft opgetreden met vele bekenden, zoals Toots Thielemans, Lee Konitz, Joe Pass, Chet Baker, Bobby Watson, Bob Mintzer and Miroslav Vitous en maakt nog altijd deel uit van Hein van de Geyn's Baseline. Tegenwoordig is hij bijna niet meer thuis te vinden, want als vaste drummer voor Dee Dee Bridgewater reist hij de hele wereld af.

Het concert in Kraaij & Balder begint om 21.30 uur. De toegang is gratis.

Tekst: Ton Suasso
Foto: Jasper Heijstok

(Anoniem, 9.5.04) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...








Menupagina's:




Cd van het moment:
Sylvie Courvoisier - 'Chimaera'

Klik op de hoes om een track te beluisteren en voor meer informatie





Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.