Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog





 


Anton Goudsmit    Ken Vandermark    Guus Janssen

Nieuwe Take Tens van Goudsmit, Vandermark & Janssen

Met zijn vurig, intens gepassioneerd gitaarspel heeft Anton Goudsmit zich ontwikkelt tot een multi-inzetbare muzikale kameleon, die zich thuis voelt in uiteenlopende stijlen als jazz, improvisatie, pop en funk. Hij is de laatste tijd op de Nederlandse podia te zien geweest met zijn band A4 en het Fugimundi Trio, waarin hij samen met Eric Vloeimans en Ernst Reijseger een perfecte symbiose levert van muzikale virtuositeit en theatrale spelvreugde. Klik op de button om te lezen wat hij met Maggi heeft...

De in Warwick, Rhode Island (VS) geboren saxofonist Ken Vandermark heeft de afgelopen jaren rap naam gemaakt als een man met visie op het gebied van de avontuurlijkere jazz. Zijn roots liggen evenzeer in free jazz uit de hoogtijdagen als in vurige r&b en hoekige funk. Het optreden dat hij met zijn band The Vandermark 5 op 8 maart jl. in Eindhoven gaf, deed Wilhelmina op zijn grondvesten daveren en kan ondanks de schandalig lage opkomst de annalen in als een classic. Dit overigens geheel indachtig Vandermarks eigen gedachten: "Concerts have had more impact on me than any recording, hearing a group in a club and watching the music as it's created has affected me more permanently." Klik op de button voor zijn zeer lezenswaardige Take Ten.

"Er stond een piano in het huis van mijn ouders. Het ligt voor de hand dat ik begon met het met de handen induwen van het rechterpedaal tijdens het kruipen door de kamer en ik herinner mij de verbazing dat als je iets riep, dat dat dan doorklonk in de piano." Aldus pianist Guus Janssen over zijn vroegste muzikale herinneringen. Deze nimmer voor een gat te vangen workaholic kleurt elke formatie waarmee hij speelt, zoals onlangs nog duidelijk werd tijdens een korte tournee met No Can Do, waarin hij met zijn inventieve spel nieuwe perspectieven opende voor dit van oorsprong pianoloze kwartet. Klik op de button om zijn antwoorden op de Take Ten-vragen te lezen.

(Anoniem, 9.5.04) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...








Menupagina's:




Cd van het moment:
Sylvie Courvoisier - 'Chimaera'

Klik op de hoes om een track te beluisteren en voor meer informatie





Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.