Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog





 


Finale Deloitte Jazz Award 2004

Morgen, woensdag 12 mei, staan tenorsaxofonist Tom Beek, pianist Erik van der Luijt en altsaxofonist Joris Roelofs op het podium van het Bimhuis in Amsterdam voor de finale van de Deloitte Jazz Award 2004. De winnaar gaat met een hoofdprijs van 20.000 euro naar huis, de andere twee finalisten ontvangen elk een stimuleringsprijs van 2.500 euro. De winnaar verzorgt verder een gastoptreden op dinsdag 1 juni in het Concertgebouw in Amsterdam. Tijdens deze avond wordt ook de Concertgebouw Jazz Award uitgereikt, een oeuvre-prijs voor een internationaal vermaard jazzmusicus, die dit jaar is toegekend aan pianist/componist Chick Corea.

Tenorsaxofonist Tom Beek (34) uit Utrecht deed eindexamen saxofoon jazz/lichte muziek in 1995 aan het Hilversums Conservatorium. Hij was leerling van Ferdinand Povel en Rob Madna. Beek is bandleider van een kwartet en een kwintet, die beide onder zijn naam opereren en waarvoor hij ook componeert. Daarnaast speelt hij onder andere met Francien van Tuinen, Amina Figarova en Michiel Borstlap. Beek speelde op verschillende edities van het North Sea Jazz Festival en trad op in het buitenland.

Joris Roelofs (20) speelt alt-, tenor- en sopraansax en klarinet. Hij heeft zijn eigen kwartet en valt regelmatig in bij de New Cool Collective Big Band en het Jazz Orchestra Of The Concertgebouw. Roelofs won de Pim Jacobs Muziek Prijs. Met de Stan Getz/Clifford Brown All Stars tourde hij in Japan, Canada en de Verenigde Staten. Volgend studiejaar doet hij eindexamen eerste fase aan het Conservatorium van Amsterdam.

Van pianist, componist en arrangeur Erik van der Luijt (33) is recent een nieuw album verschenen met eigen composities. Hij studeerde piano aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij onder anderen Rob van Krefeld en Rob van Bavel. Hij combineert jazz met klassiek, pop, funk en latin. Van der Luijt heeft bijgedragen aan opnames van het Metropole Orkest, Bernard Berkhout's New Thundering Swingmates en verschillende musical- en cabaretproducties. Hij werkte verder samen met Greetje Kauffeld, Ferdinand Povel, Madeline Bell, Piet Noordijk, Ruud Jacobs en vele anderen.

De Deloitte Jazz Award is een aanmoedigingsprijs voor jonge, getalenteerde jazzmusici die in Nederland gevestigd zijn, hier al een zekere bekendheid hebben verworven en aan het begin van een internationale carrière staan. De jury, voorgezeten door Peter Krom (Andersen Foundation), bestaat uit Hein van de Geijn (musicus, producer, docent), Paul Gompes (coördinator Dutch Jazz Connection), Amanda Kuyper (muziekjournalist), Jan Menu (musicus, producer), en Bert Vuijsje (journalist/jazzrecensent).

(Erno Mijland, 11.5.04) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...








Menupagina's:




Cd van het moment:
Sylvie Courvoisier - 'Chimaera'

Klik op de hoes om een track te beluisteren en voor meer informatie





Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.