Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog





 




dOeK Festival 2004 biedt topimprovisatie

Met een uitgekiende programmering biedt Stichting dOeK op 27, 28 en 29 mei voor de 4e keer een fraaie staalkaart van de impro-scene. Op het festival komen improvisaties aan bod op het gebied van muziek, film, elektronica en zang.

Eric Boeren, Tobias Delius, Cor Fuhler, Wilbert de Joode en Wolter Wierbos bundelden hun krachten en stelden het programma samen. Ze presenteren naast eigen formaties buitenlandse improvisatoren als Toshimaru Nakamura, die geluiden maakt die ontdaan zijn van elke menselijke emotie met zijn 'no-input mixer', de harpist Rhodri Davies uit Wales en Xu Fengxia, die de guzheng (een Chinees tokkelinstrument met 21 snaren) bespeelt.

Twee concerten verdienen een speciale vermelding. Allereerst een ensemble van louter blazers rond rietblazer Michael Moore. Hij treedt vrijdagavond 28 mei op met Horn Guys: Frank Gratkowski (altsax, basklarinet), Ab Baars (tenorsax, klarinet), Tobias Delius (tenorsax, klarinet), Wolter Wierbos (trombone) en één van de oprichters van Available Jelly, Gregg Moore (tuba).

Ook vermeldenswaard is een project van trombonist Wolter Wierbos, met leden uit Sunchild, de groep rond gitarist Frankie Douglas die jazz speelt met Surinaamse en Antilliaanse roots, en drummer Hamid Drake, bekend om zijn groovende stijl van drummen. Wierbos heeft speciaal voor dit project nieuwe stukken geschreven. Op zaterdag 29 mei zorgt Wollo's World voor de feestelijke afsluiting van het festival.

Klik
hier voor meer informatie over het programma.

(Anoniem, 8.5.04) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...








Menupagina's:




Cd van het moment:
Sylvie Courvoisier - 'Chimaera'

Klik op de hoes om een track te beluisteren en voor meer informatie





Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.