Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog





 


'Troy's Choice In Music'

Atleet Troy Douglas promoot de jazz

Wat is er nodig om jazz aan de man te brengen? Meer zendtijd op radio en televisie? Veel betaalbare concerten in den lande? Of een held waarvan iedereen zegt: als die naar jazz luistert, is jazz misschien tóch de moeite waard. De Nederlandse in jazz gespecialiseerde platenmaatschappij Challenge Records gelooft in het laatste en trok sprinter Troy Douglas aan als 'ambassadeur'. Met het verzamelalbum 'Troy's Choice In Music' heeft dit ambassadeurschap nu concreet gestalte gekregen. Het 'nice geprized' verzamelalbum is een introductie in de wereld soul en jazz met muziek van onder andere George Duke, Miles Davis, Seven Eleven en Incognito.

Challenge noemt het project "verfrissend en spannend" en koestert "hoge verwachtingen van dit concept en de samenwerking met Troy Douglas". Douglas zelf werkt maar al te graag mee. "Jazz is voor mij een verslaving. Ik doe bijna álles op het ritme van positieve muziek en dat maakt het leven zoveel mooier...". De in Bermuda geboren atleet belandde vorig jaar met het Nederlands Estafetteteam op de vierde plaats van het WK in Parijs. Tijdens de Olympische Spelen 2004 in Athene zal dit team weer aantreden. Douglas zal er ook de 100 meter sprint lopen.

De website van
Challenge is overigens al enige tijd uit de lucht en dat zal volgens een woordvoerder pas in de zomer van dit jaar zijn opgelost. Vreemd, want ondersteuning van een dergelijk project via internet lijkt me toch geen overbodige luxe...

(Erno Mijland, 27.5.04) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...








Menupagina's:




Cd van het moment:
Sylvie Courvoisier - 'Chimaera'

Klik op de hoes om een track te beluisteren en voor meer informatie





Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.