Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog





 


Vooral grote orkesten dupe van bezuinigingen

Grote organisaties op het gebied van muziek zullen de komende vier jaren minder een beroep kunnen doen op de subsidiepotjes voor muziek, ten gunste van kleinere organisaties. Dat is althans het voorstel van de Raad voor Cultuur aan staatssecretaris Medy van der Laan (D66) van OC&W.

Van der Laan moet volgens de Raad de haar opgelegde bezuiniging van 3,5 procent op cultuursubsidies vooral bereiken door gebruik te maken van de kaasschaafmethode. In het advies van de Raad staan voorstellen om de subsidies aan kunstinstellingen in de periode 2005-2008 te verdelen. Het gaat daarbij om een bedrag van 392,5 miljoen euro per jaar - 19 miljoen minder dan nu - voor in totaal 422 instellingen.

Opera en symfonische muziek zullen de komende vier jaar het hardst moeten bloeden. Ze verliezen 4,3 procent van hun rijkssubsidie. Organisaties en orkesten die zich bezig houden met klassieke, jazz-, pop- en niet-westers muziek blijven redelijk gespaard. Bij de jazz zit een kleine winst: initiatieven als Stichting Brokken (van Corrie van Binsbergen) en Tam Tam (van Lucas van Merwijk) krijgen elk 49 duizend euro.

Bron: de Volkskrant/Trouw

(Erno Mijland, 21.4.04) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...








Menupagina's:




Cd van het moment:
Sylvie Courvoisier - 'Chimaera'

Klik op de hoes om een track te beluisteren en voor meer informatie





Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.