Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog





 


Tineke

Tineke Postma Quartet

In het kader van Jazz at the Crow treedt vrijdag 9 april het Tineke Postma Quartet op in café Kraaij & Balder aan de Strijpsestraat 79 te Eindhoven.

De saxofoniste Tineke Postma begon op negenjarige leeftijd met saxofoon-, piano- en fluitspelen. Op haar zestiende, tijdens de middelbare school, volgde ze de vooropleiding aan het conservatorium van Zwolle. Na een jaar op het Conservatorium van Groningen zette zij haar studie voort op het Conservatorium van Amsterdam. In 2003 voltooide zij de Mastersopleiding Lichte Muziek en studeerde af met het predikaat Cum Laude. Tijdens haar Bacheloropleiding (hieraan voorafgaand) kreeg ze les van Ferdinand Povel, Jasper Blom en vele Amerikaanse gastdocenten, zoals Bob Malach, George Coleman en Christian McBride. In 2002 ontving Tineke twee beurzen voor een studie van vijf maanden aan de prestigieuze Manhattan School of Music in New York, waar zij les kreeg van Dick Oats, David Liebman, Chris Potter en Garry Dial.

In 2002 en 2003 werd Tineke voor verschillende jazzcompetities geselecteerd en kreeg daar onder meer de Prijs voor Jong Talent en de Ernst & Young Prize. Sinds 2001 is het Tineke Postma Quartet op vele podia te gast geweest, waaronder het North Sea Jazz Festival, het DJS Podium en het Zeehelden Theater in Den Haag. Naast Postma bestaat het kwartet uit Rob van Bavel op piano, Jeroen Vierdag op bas en Martijn Vink op drums.

De toegang is gratis. Het concert begint om 21.30 uur.

  • Klik hier voor een recensie van haar cd 'First Avenue'.
  • Klik hier voor een fotoreportage van haar concert in Paradox.

    Tekst: Ton Suasso
    Foto: Cees van de Ven

    (Anoniem, 4.4.04) - - [naar boven]


    Lees verder in het archief...








  • Menupagina's:




    Cd van het moment:
    Sylvie Courvoisier - 'Chimaera'

    Klik op de hoes om een track te beluisteren en voor meer informatie





    Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
    Mail de redactie.