Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog





 


Gouvy Jazz

Eerste namen Gouvy Jazz

Normaliter licht organisator Claude Lentz begin mei de eerste sluiers op, zo rond het festival
Jazz à Liège (zie een eerdere bijdrage deze maand, red.). Als je nu al de website van het Gouvy Jazz Festival op de ferme Madelonne in Sterpigny bezoekt, kun je al diverse namen van zijn altijd verrassende line-up vinden. Een jubileumuitgave, dit jaar voor de 25e keer; wederom begin augustus.

Wij ontdekten op vrijdag 6 augustus het Julien Petit Quartet, het Charles Loos Trio, het Toots Thielemans Quartet, Pibo Marquez Con Las Manos Calientes (uit Venezuela) en het Richard Galliano Octet. Op zaterdag 7 augustus spelen op dit gezellige Belgisch-Luxemburgse jazzfestival: 'Open Sky Unit Revival' met een Hommage à Jacques Pelzer, het Piet Noordijk Quartet, het Franco Ambrosetti Quartet en het Benny Golson Quartet.

De groepen die in de club (le fenil) optreden, zijn nog niet bekend. Uiteraard zijn Hein van de Geyn, Bert van den Brink en Hans van Oosterhout - de vaste ritmesectie van ferme Madelonne - weer present! Bovenstaande line-up moet dan ook voldoende zijn om nu al te reserveren voor vrijdag 6 en zaterdag 7 augustus.

Je kunt uiteraard in de wei naast de tuin van Claude (het festivalterrein) weer gratis kamperen, als je voor deze twee dagen een kaartje koopt (op zondag - de derde dag - is er alleen maar blues, maar dan zijn de meeste jazzliefhebbers al lang vertrokken...). En heb je geen zin in Spartaanse nachten in de uitlopers van de Ardennen? Kijk dan voor een hotelletje, pensionnetje of huisje in de buurt van Gouvy of het naburige Houffalize.
Remember: Gouvy = Groovy! Dit jaar dus voor de 25e keer!

N.B. Kijk ook op de website van Claude in het 'Lívre d'Or' naar wie bij hem in the middle of nowhere allemaal gespeeld hebben, en zie ook onder het kopje 'Festival', de fraaie sfeerplaatjes in het 'Album Souvenir 2003' die iedere twijfelaar ongetwijfeld overtuigen...

Foto: website Gouvy Jazz Festival

(Anoniem, 27.4.04) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...








Menupagina's:




Cd van het moment:
Sylvie Courvoisier - 'Chimaera'

Klik op de hoes om een track te beluisteren en voor meer informatie





Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.