Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog





 


Tineke Postma Quartet

Assertieve Tineke Postma met haar kwartet in Jazz At The Crow

De eerste drie stukken werden gespeeld in triobezetting, omdat het navigatiesysteem van pianist Juraj Stanik van slag was, zodat hij te laat was voor de kick-off. Tineke Postma (alt- en sopraansax), Jeroen Vierdag (contrabas) en Martijn Vink (drums) speelden zodoende de warming-up. Later met Juraj erbij kon het geplande concert alsnog beginnen. Postma lijkt op een zondagskind met de medewerking van deze bandleden. In haar spel exposeert ze duidelijk waarom ze destijds cum laude is afgestudeerd. Haar composities en spel getuigen van haar talent. Het veelvuldig toepassen van het neergaande glissando aan het einde van de toon is een smaakkwestie.

Stanik deed de verhinderde Rob van Bavel vergeten. Hij speelt met een fraai genuanceerde dynamiek en maakte indruk met zijn uitstekend spel en verzorgde improvisaties. Terecht wordt hij een musicians-musician genoemd. Een hoogtepunt was zijn solo in 'Dear Mr. Evans'. In 'Schoolblues' van Rob Madna maakte Vierdag duidelijk waaraan hij zijn reputatie dankt: stevig, solide baswerk, goede projectie en een aanstekelijke drive. Met de tandem Vink-Vierdag in je band heb je dan ook niets te klagen. Martijn Vink wekte soms de indruk wat afwezig te zijn, maar dat hoorde je niet af aan zijn alerte interacties en stimulerende, adequate spel. Juraj speelde een fraaie, spanningsvolle, intieme solo in 'Ballad For Dado', een duet met Tineke op sopraansax. Met de up-tempo uitsmijter 'A Walk', met onderliggende peptalk van de ritmesectie, besloot men dit druk bezochte, uitstekende concert.

Binnenkort zal Postma's cd 'First Avenue', waaruit vanavond werd geciteerd, ook in Amerika worden uitgebracht. Het succes is haar gegund. Tineke Postma is getalenteerd, assertief en heeft ambitie. Ze zal zeker verder uitgroeien tot iemand met een eigen muzikale identiteit en ongetwijfeld nog van zich doen spreken.

Voor een fotoimpressie van dit concert in café Kraaij & Balder op vrijdag 9 april jl. klik
hier. Lees Postma's Take Ten. Een recensie van haar cd 'First Avenue' vind je hier.

Foto: Cees van de Ven

(Anoniem, 14.4.04) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...








Menupagina's:




Cd van het moment:
Sylvie Courvoisier - 'Chimaera'

Klik op de hoes om een track te beluisteren en voor meer informatie





Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.