Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog





 


Ben Sluijs & Erik Vermeulen

Ben Sluijs & Erik Vermeulen

In het kader van Jazz at the Crow treden vrijdag 12 maart Ben Sluijs en Erik Vermeulen op in café Kraaij & Balder aan de Strijpsestraat 79 te Eindhoven.

De Belgische saxofonist Ben Sluijs behaalde zijn diploma klassiek saxofoon aan de muziekacademie van Vilvoorde. Hij volgde vier jaar lessen aan de Antwerpse Jazz-Studio bij John Ruocco en één jaar aan het conservatorium van Brussel met Steve Houben als leraar. Ben speelde onder meer met de BRT Big Band, Philippe Catherine, Toots Thielemans, het Brussels Jazz Orchestra, het Loet van der Lee Quintet, Bert Joris en Hein van de Geijn. In 1999 kreeg hij de Antoon van Dijckprijs uitgereikt door de stad Antwerpen.

Pianist Erik Vermeulen deed zijn intrede in de Belgische jazzwereld op zijn 22ste met een trio bestaande uit Hein van de Geijn, Dré Pallemaerts en hemzelf. Erik speelde onder anderen met Bert Joris, Jacques Pelzer, Steve Houben en John Ruocco. Regelmatig trad hij op met internationale solisten als Slide Hampton, Clark Terry, Joe Lovano, Art Farmer, Toots Thielemans en Philippe Catherine. In november 2003 ontving Erik Vermeulen de Django d’Or als beste jazzmuzikant.

Het concert in Kraaij & Balder begint om 21.30 uur. De toegang is gratis.

Tekst: Ton Suasso

(Anoniem, 5.3.04) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...








Menupagina's:




Cd van het moment:
Sylvie Courvoisier - 'Chimaera'

Klik op de hoes om een track te beluisteren en voor meer informatie





Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.