Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog





 


Miles Davis

Siteseeing #3
Miles Ahead


Niet alleen heeft Peter Losin op zijn site
Miles Ahead verrassend veel links voor de vogelliefhebber, hij heeft ook een ruime sortering jazzlinks en een aardig uitgebreide Miles Davis-site. Op de homepage klikte ik 'Miles beyond' aan en kwam zo op een interessante website terecht met vooral info over Davis' 'electric' periode.

Op de diverse pagina's van Miles Ahead zijn veel doorklikmogelijkheden; de hoeveelheid informatie is gigantisch. Op de pagina 'What's new' is de Charlie Parker-discografie van 1940-1955 de moeite waard. De pagina 'Discography' is zeer uitgebreid en gedetailleerd. Ik heb min of meer willekeurig 'Ascenseur Pour L'échafaud' en toen nog 'December 4, 1957' aangeklikt. Alle discografische gegevens van die datum worden vermeld plus nog een doorklikmogelijkheid naar een omschrijving van deze soundtrack door Boris Vian. 'Sessions' bevat 561 opnamedata met alle gegevens, die overigens ook terug te vinden zijn op de page 'Discography'. 'Coverart' bevat 509 hoesafbeeldingen. Wel leuk!

Wil je de liner notes van alle Prestige albums van Davis lezen, klik dan op 'Prestige liner notes'. Veel werd geschreven door Ira Gitler. Interessant! De pagina 'Website' heeft een aantal doorlinks naar andere interessante Davis-websites. Naast de al eerder genoemde 'Miles beyond', 'The missing link' (een aanvulling op de hierboven genoemde page 'Discography'), 'Kind of blue' (leuke Duitse website met als extra tekeningen/schilderijen van Davis door Herbert Joos) en de 'Bill Evans Jazz Resource' (een fraaie site).

Tenslotte is er nog de interessante page met doorlinks naar Davis' sidemen, met als meest interessante: Cannonball Adderley, Benny Carter, Jack DeJohnette, Bill Evans, Gil Evans, Dave Holland, Dave Liebman, Marcus Miller, Charles Mingus, Thelonious Monk, James Moody en John Scofield.

Illustratie: Miles Ahead

(Jacques Los, 27.2.04) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...








Menupagina's:




Cd van het moment:
Sylvie Courvoisier - 'Chimaera'

Klik op de hoes om een track te beluisteren en voor meer informatie





Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.