Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog





 


Rembrandt Frerichs

Rembrandt Frerichs

In het kader van Jazz at the Crow treedt het Rembrandt Frerichs Quartet op vrijdag 13 februari a.s. vanaf 21.30 uur op in café Kraaij & Balder aan de Strijpsestraat 79 te Eindhoven.

In juni 2002 studeerde pianist Rembrandt Frerichs af aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Momenteel is hij bezig met zijn master degree opleiding jazzpiano bij Frans Elsen en Barry Harris, en studeert hij klassiek piano bij Albert Brussee. Van de 'Voorziening voor excellerende jonge musici' kreeg Rembrandt een studiebeurs op maat om in New York te studeren bij Kenny Barron en Mike LeDonne. Hij was één van de drie Nederlandse jazzmusici die deze beurs ontvingen.

Terwijl Rembrandt studeerde aan het conservatorium, werd hij gevraagd om vaste pianist te worden van het Deep River Quartet, waarmee hij in veel Nederlandse zalen heeft opgetreden. Ook zijn er tours gemaakt naar Zweden, Denemarken, Zwitserland, Duitsland en België. Verder speelde hij met Dave Liebman, James Moody, John Ruocco, Peter Ypma + Eleven, en nog vele anderen.

Naast Rembrandt Frerichs bestaat het Quartet uit Sjoerd Dijkhuizen (tenorsax), Uli Glaszmann (contrabas) en Ben Schröder (drums).

Tekst: Ton Suasso

(Anoniem, 10.2.04) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...








Menupagina's:




Cd van het moment:
Sylvie Courvoisier - 'Chimaera'

Klik op de hoes om een track te beluisteren en voor meer informatie





Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.