Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog





 




Inschrijving Deloitte Jazz Award 2004 geopend

De inschrijving voor de derde editie van de Deloitte Jazz Award 2004 is van start gegaan. Jazzmusici kunnen ook dit jaar weer meedingen naar de onderscheiding, die bestemd is voor een 'talent deserving wider recognition'. De winnaar van de Award ontvangt tijdens de finale in het Amsterdamse Bimhuis op woensdag 12 mei a.s. een geldprijs van € 20.000,-. Kandidaten voor de award kunnen zich tot 25 februari inschrijven.

De Deloitte Jazz Award is bestemd voor jonge in Nederland gevestigde jazzmusici die al een zekere bekendheid hebben verworven, leiding geven aan een ensemble, (deels) eigen repertoire componeren en beschikken over de nodige persoonlijkheid en de ambitie om een internationale carrière te kunnen verwezenlijken. Eerdere winnaars van de Deloitte Jazz Award waren violist Oene van Geel (2002, toen nog Andersen Jazz Award) en klarinettist/baritonsaxofonist David Kweksilber (2003).

Uit de inschrijvingen selecteert een deskundige jury zes kandidaten voor de voorronde op 4 april, eveneens in het Bimhuis te Amsterdam. De drie uiteindelijke finalisten zullen op 12 mei in het Bimhuis optreden, waarna de jury haar oordeel zal vellen. Tijdens beide avonden zullen de kandidaten optreden met het Jazz Orchestra of the Concertgebouw o.l.v. Henk Meutgeert.

De jury van de Deloitte Jazz Award wordt voorgezeten door Peter Krom (Andersen Foundation) en bestaat verder uit Hein van de Geyn (musicus, producer, docent), Paul Gompes (coördinator Dutch Jazz Connection), Amanda Kuyper (muziekjournalist), Jan Menu (musicus, producer) en Bert Vuijsje (journalist, jazzrecensent).

(Erno Mijland, 7.2.04) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...








Menupagina's:




Cd van het moment:
Sylvie Courvoisier - 'Chimaera'

Klik op de hoes om een track te beluisteren en voor meer informatie





Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.