Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog





 




Saskia Laroo & Warren Byrd

Trompettiste Saskia Laroo bij Jazz at the Crow in café Kraaij & Balder

In het kader van Jazz at the Crow treedt trompettiste Saskia Laroo op vrijdag 9 januari a.s. vanaf 21.30 uur op in Café Kraaij en Balder, Strijpsestraat 79 te Eindhoven.

Saskia Laroo treedt op met de bezetting Jazzkia, die behalve haarzelf bestaat uit Warren Byrd, keyboard, Andreas Metzler, bas en Bob Maddah, drums. Laroo speelt trompet sinds haar achtste jaar en is afgestudeerd docent aan het Hilversums conservatorium. Zij beheerst verschillende stijlen zoals latin, jazz, pop en dance. Zij wordt in veel landen vergeleken met Miles Davis vanwege haar trompetgeluid en improvisatievermogen, en haar durf om stijlen te combineren.

Sinds 2001 werkt ze samen met Warren Byrd. Hij werd geboren in Hartford, Connecticut, alwaar Saskia hem ontmoette toen hij deel uitmaakte van de ritmesectie gedurende een van haar optredens. Hij is ook componist, kreeg een scholarship als operazanger, acteerde in verschillende musicals, maar koos toch voor de piano. Hij speelt naast pure Monk, Ellington en New York hip jazz ook alle soorten etnische muziek zoals reggae, salsa en Caribbean.

Bassist Andreas Metzler is geboren in Bern, Zwitserland, maar verhuisde op jonge leeftijd naar Duitsland. Momenteel is hij bijna afgestudeerd van het conservatorium in Amsterdam, waar hij nu ook woont. Hij heeft opgetreden op internationale festivals en heeft gewerkt met bekende musici uit met name de Hamburgse experimentele jazzscene.

Drummer Bob Maddah is geboren in Abadan, Iran, heeft op zijn achttiende een aantal jaren in de muziekscene in Dubai geopereerd en is al twaalf jaar in Nederland. Hij is pasgeleden afgestudeerd van het conservatorium, maar is bezig met een master degree. Hij heeft veel ervaring in verschillende stijlen zoals jazz en funk, maar speelt ook oriëntaalse en Arabische muziek.

Tekst: Ton Suasso
Foto: Maarten Blaauw

(Anoniem, 5.1.04) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...








Menupagina's:




Cd van het moment:
Sylvie Courvoisier - 'Chimaera'

Klik op de hoes om een track te beluisteren en voor meer informatie





Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.