Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog





 


North Sea Jazz Festival geeft economie een impuls

Het jaarlijks terugkerende North Sea Jazz Festival heeft grote economische en promotionele betekenis voor de stad Den Haag, de regio en de rest van Nederland. Dit blijkt uit een onderzoek dat is uitgevoerd door ZKA Consultants & Planners in opdracht van de festivalorganisatie.

Het North Sea Jazz Festival en haar aanverwante evenementen trekken in totaal 108.500 bezoekers. Bijna een op de vier bezoekers komt uit het buitenland. De totale bestedingen van deze bezoekers bedragen een kleine €10 miljoen, waarvan 70% terechtkomt bij het festival (recette, horeca, merchandising etc.) en 30% daarbuiten (overnachtingen, horeca, vervoer, detailhandel etc.). Ongeveer 13% van de bezoekers komt voor meerdere dagen naar Den Haag. Het festival genereert hiermee circa 20.000 overnachtingen. De werkgelegenheid die voortvloeit uit het festival wordt geraamd op 180 banen.

Hiernaast heeft het North Sea Jazz Festival een aantal kwalitatieve effecten. Het festival behoort tot de belangrijkste internationale evenementen van Nederland, is een instituut op jazzgebied, heeft een zeer grote naamsbekendheid en draagt in belangrijke mate bij aan de compleetheid van het cultuurtoeristische product van Nederland. Tevens genereert het North Sea Jazz Festival veel aandacht in de binnen- en buitenlandse media. Het festival was, gemeten naar media-aandacht, in 2003 het grootste evenement van Nederland.

(Anoniem, 1.1.04) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...








Menupagina's:




Cd van het moment:
Sylvie Courvoisier - 'Chimaera'

Klik op de hoes om een track te beluisteren en voor meer informatie





Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.