Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog





 


Tobias Delius

Drie keer Delius in Bimhuis

Op woensdag 11 februari presenteert het Bimhuis in Amsterdam een programma rond tenorsaxofonist, klarinettist en bandleider Tobias Delius. Delius treedt eerst op met het kwartet onder zijn eigen naam, waarin hij begeleid wordt door Tristan Honsinger (cello), Joe Williamson (bas) en Han Bennink (drums). Onder de naam Apa Ini is hij vervolgens te horen met Hilary Jeffery (trombone), Wilbert de Joode (contrabas), Serigne Gueye (Afrikaanse percussie). Tot slot treedt Delius op met het Trio San Francisco, met Sean Begin en Daniele D'Agaro op saxofoons en klarinetten. Het trio wordt bijgestaan door Curtis Clark (piano) en Paul Lovens (drums). De optredens van Delius en vrienden beginnen om 20.00 uur.

Tijdens de avond krijgt Delius de VPRO/Boy Edgar Prijs uitgereikt uit handen van burgemeester Cohen van Amsterdam. De VPRO/Boy Edgar Prijs, de belangrijkste prijs in Nederland op het terrein van de jazz en geïmproviseerde muziek, bestaat uit een plastiek van Jan Wolkers en een geldbedrag van 12.500 euro. De toekenning van de prijs vindt jaarlijks plaats onder auspiciën van de VPRO en de Nederlandse Jazzdienst.

De VPRO maakt opnames van dit concert. Die worden op woensdag 18 februari uitgezonden op Radio 4 tussen 20.00 en 22.00 uur en op dinsdag 2 maart tussen 19.00 en 20.00 uur.

Draai om je oren had vorig jaar een
interview met Tobias Delius.

Foto: Cees van de Ven

(Erno Mijland, 23.1.04) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...








Menupagina's:




Cd van het moment:
Sylvie Courvoisier - 'Chimaera'

Klik op de hoes om een track te beluisteren en voor meer informatie





Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.