Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog





 


Kwartet Troisseur vlamt tijdens Stranger Than Paranoia
27 december 2005, Paradox, Tilburg

Op vrijdag 27 december stond het Tilburgse Stranger than Paranoia-festival in het teken van variatie. Met twee voor de beginnende jazzliefhebber onwennig in het gehoor liggende nummers trapte het Guus Jansen Trio af. Daarna werd het allemaal wat toegankelijker in een aangename set volop verwijzingen naar de grote pianisten uit de jazz, zoals Monk.

Het kwartet Troissoeur uit Belgiƫ verraste vervolgens met een energiek optreden. De zelfverzonnen taal waarin het viertal zingt doet Scandinavisch aan en ook de folkmuziek sluit aan bij de Europese traditie. Toch is
Troissoeur ook weer een typisch Belgisch product, in die zin dat de band zoekt naar een eigen idioom. Het deed me denken aan nordic folk (Hedningarna, Garmarna) en een band als Die Anarchistische Abendunterhaltung.

Wat een spetterend slot van de avond had moeten worden, viel een beetje in het water. In Drums United zijn geweldige trommelaars uit alle werelddelen vertegenwoordigd. Te hard en teveel slagwerk zorgde voor een ontransparant geluid, waarin de kwaliteiten van de individuele spelers nauwelijks uit de verf kwamen. Alleen de nummers met kleine bezetting (Lucas van Merwijk op drums met een flamenco-danseres, een trio op klankvazen) deden recht aan de musici.

(Erno Mijland, 30.12.02) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...








Menupagina's:




Cd van het moment:
Sylvie Courvoisier - 'Chimaera'

Klik op de hoes om een track te beluisteren en voor meer informatie





Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.